Over Mareike

Het keerpunt in mijn leven waarop ik dacht: ‘Ik wil dit niet meer’, was toen ik allerlei lichamelijke klachten kreeg van al die activiteiten die ik op één dag moest doen. ’s Morgens als ik wakker werd begon de drukte meteen; de kinderen naar school brengen, zelf werken, de kinderen weer ophalen, naar zwemles – of allerlei speelafspraakjes brengen, koken, je kent het allemaal wel. Het hield niet op. Het vele ‘moeten’ voelde voor mij steeds zwaarder worden. Maar mijn credo luidde; ‘Niet zeuren, maar doorgaan’. Na een tijdje voelde ik me moe, piekerde veel en voerde hele gesprekken met mezelf; ‘Heb ik het wel goed gedaan?’ ‘Hoe krijg ik dat nu weer geregeld?’’. Antwoord kreeg ik echter nooit. De gedachten bleven maar komen. Ook was ik snel geirriteerd, had last van mijn maag en regelmatig hoofdpijn en dacht ik: ’Ik wil dit niet meer’.

Samen met de coach kwamen we erachter dat ik voor iedereen aan het zorgen was, behalve voor mezelf. Sporten en iets leuks doen met een vriendin lukte me niet meer. Ook kwam ik erachter, dat ikzelf in actie moest komen om dingen te veranderen. Hulpvragen vond ik super lastig en eng. Dat deed ik niet, want ik vond dat ik het allemaal zélf moest oplossen. Toen ik dat eenmaal wel durfde kreeg ik het gevoel weer, zélf te kunnen bepalen wat ik wilde doen. Het overkwam me niet meer. Ik voelde me minder moe, de pijn in mijn maag was weg, kreeg rust in mijn hoofd en tijd om na te denken wat ik echt leuk vond om te doen en dat is mensen coachen!

Als coach gun ik alle werkende vrouwen met kinderen een coach om mee te kunnen sparren. Samen te onderzoeken wat vind je belangrijk, waar word je blij van en hoe kom je in actie. Het kan super spannend zijn om dingen te veranderen of op een andere manier situaties te bekijken. Als je het aandurft, zul je minder drukte ervaren, krijg je meer energie en meer rust in je hoofd.

Anderen zeggen over mij, dat ik een echte doorzetter ben die graag haar doel wil bereiken. Vroeger was mijn credo: ‘Niet zeuren, maar doorgaan’. Nu weet ik, dat er meer wegen zijn om mijn doel te  bereiken; werkt die ene manier niet kies ik een andere doeltreffende manier!

Als je mij zou kennen, zou je weten dat ik………

Verder ben ik creatief, houd van wandelen, sporten en koffie drinken.

Plan nu een gratis online coach call van 30 minuten in.